torsdag 16. august 2012

Sangkurs for voksne


Nå nærmer vi oss semesterstart her på sangsenteret og i år blir sangkursene for voksne satt opp på torsdager. Vi starter opp i uke 37. 
Velkommen til Sangkurs for voksne: Sang 1
Om du aldri har sunget før er Sang 1 kurset for deg: kurset er for utrente sangere på begynnernivå og det kreves ingen forkunnskaper for å delta på dette kurset. 

Semesteret er delt opp i to kursperioder på 6 uker, det er mulig å melde seg på begge kursperiodene med det samme. På Sang 1 år du en innføring i grunnleggende sangteknikk og du får individuell veiledning og oppfølging på akkurat dine stemmetekniske utfordringer og muligheter. Samtidig jobber du sammen med de andre kursdeltakerne i en liten gruppe på 4, på denne måten blir dy tryggere på å synge foran andre samtidig som vi pleier å ha det veldig kjekt og sosialt sammen på disse kursene! I tillegg til grunnleggende sangteknikk og veiledning til sunn stemmebruk lærer du gode oppvarmingsøvelser og vi jobber med å lære å lytte gjennom gehørtrening og da er flestemt sang en naturlig del av dette.


Gjennom kurset oppfordres du til å jobbe grundig med 1 låt, denne låten velger du helt fritt selv, men om du trenger innspill til låtvalg er instruktør selvsagt behjelpelig. Instruktør velger dessuten 2 felleslåter som gruppen synger sammen flerstemt. Alle våre instruktører har høyere musikkutdanning og pedagogisk kompetanse og du kan alltid føle deg trygg på at du får en god og proffesjonell oppfølging.

Sanggleden er alltid viktig og kanksje spesiellt i oppstarten når du begynner å jobbe med å lære deg de tekniske prinsippene, derfor er det noe av det vi vektlegger i størst grad på dette grunnkurset: å synge skal først og fremst være skikkelig gøy!


Dersom d har gått Sang 1 noen semestre eller er en mer erfaren sanger er Sang 2 noe for deg!
 Velkommen til sangkurs for voksne: Sang 2
Sang 2 er for videregående sangere som har erfaring fra kor, band eller solistisk virksomhet, og som ønsker å videreutvikle stemmen sin videre både sangteknisk og formidlingsmessig. Du er trygg på det sangtekniske og ønsker å jobbe mer i retning formidling og musikalsk uttrykk. Kurset legger vekt på den enkeltes behov for sangteknisk forbedring og det gis individuell veiledning i forhold til den enkeltes sangers spesielle utfordringer. 

 I tillegg til å jobbe med interpretasjon og uttrykk har vi noen gode økter på mikrofonteknikk, sjangerlære og improvisasjonsøvelser. Du velger selv hvilke låter du ønsker å jobbe med på kurset og i tillegg til individuell oppfølging av din stemme synger vi også flerstemt og jobber med ulike klanger og harmonier og hvordan du kan gå frem for å skape ulike uttrykk flerstemt.Interpretasjonsundervisningen vil bidra til bevisstgjøring av egen stemmebruk og ulike virkemidler for å forme et musikalsk og vokal uttrykk. Vi er blant annet innom tekstanalyse, rolletolkning og fri/intuitiv improvisasjon i arbeidet med å forme sitte eget uttrykk.



Julekonserter 8. og 9. desember 2012
Både Sang 1 og Sang 2 gruppen inviteres til å fremføre det de har jobbet med på sangsenterets årlige julekonsertarrangement som i år vi strekke seg over en hel helg.



Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker mer informasjon eller har noe du lurer på.

Vi gleder oss til semesterstart!
Ses på kurs!;)

Bildene er fra kurs og konserter i regi av sangsenteret i 2011.

Beste hilsen hovedpedagog og dagig leder Marion







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi setter pris på kommentarer og tilbakemldr, og vi prøver å svare alle!