BRS CREW 2013

Dette er staben på Bergen Rytmiske Sangsenter Våren 2013, 
vi gleder oss til et spennende semester!

Marion Rodgers Løseth er grunnlegger, hovedpedagog og daglig leder av sangsenteret. Hun har erfaring som utøvende artist gjennom en årrekke i ulike bandkonstellasjoner og skriver, spiller og synger sin egen musikk. Høst 2012 underviser hun både i Oslo og i Bergen og jobber mot plateslipp i 2013 samtidig som hun studerer administrasjon og ledelse ved Norges Musikkhøgskole. I tillegg til å ha drevet aktivt innen både jazz, rock, pop og klassisk og er hun musikkutdannet med en master i musikkpedagogikk med hovedvekt på sang og interpretasjon. Hun spiller også fiolin, gitar og piano, men er først av alt sanger med et brennende ønske om å øke kompetansen til sangere både rundt det sangtekniske og det ekspressive ved sang. Marion har undervist i sang og samspill siden 2008 og har arbeidet ved ulike institusjoner som sangpedagog og musikkpedagog.
Hun har jobbet som prosjektkoordinator på kommunale musikkprosjekt og har hatt gode resultater i arbeid med sangere med stemmetekniske utfordringer og slitasjeproblemer.
Marion jobber ut fra en filosofi om at alle kan lære å bli en bedre sanger ved hjelp av riktig teknikk, og dette er også utgangspunktet for sangsenterets visjon. Dette semesteret gir Marion gir sangtimer ved senteret, underviser på kursene Audition & Scene, Gitar & Vokal og Masterclass Ung og Masterclass for voksne samt leder BRS Vokalensemble.

Kristin Frotjold jobber i administrasjonen, hun jobber i hovedsak med økonomi og påmeldinger til kurs og timer. Hun kan svare på praktiske spørsmål rundt kurs og lokaler og hjelper deg også dersom du har spørsmål om faktura eller andre ting rundt kursavgift og priser. Kristin har solid erfaring fra organisasjonsarbeid i ulike kulturorganisasjoner i Bergen og omegn hvor hun har jobbet med ulike administrative oppgaver. Hun har også erfaring som fotograf og kostymedesigner og tar ofte bildene på sangsenterets kurs og konserter.


Mariann Schei er pedagog ved BRS, og autorisert underviser i Complete Vocal Technique fra den 3-årige utdannelsen ved Complete Vocal Institute i København. Mariann er nylig kommet tilbake etter fem år i København og jobber nå som sanger og sangunderviser i Bergensområdet. Hun synger både klassisk og rock, og har vært med i oppsetningen av Carmen og har også sunget pop og rock i forskjellige sammenhenger. Hun synger nå i vokalgruppen Kvins, og har sangoppdrag i forbindelse med ulike prosjekter. Dette semesteret gir Mariann sangtimer ved senteret og underviser på kurset i CVT, Growl it og Sangformidling.


Torstein Kayser er pedagog ved BRS. Han har en master i musikkpedagogikk med sang som hovedinstrument, og er spesialisert innen sjangrene rock, blues, soul, funk og pop. Torstein jobber også som musikkpedagog ved Aleris Ungplan og som workshop-instruktør ved Voice Academy i New York med sangpedagog Kat Carlsson. Dette semesteret gir Torstein sangtimer ved senteret og underviser på Låtskriverkurset Nivå 2.


Ingebjørg Loe Bjørnstad er utdanna songar frå Norges Musikkhøgskole i 2008 ved avdeling for utøvande jazz og improvisasjon. Ho skriv tekst og musikk til eige låtprosjekt, og syng i ensemblet Små Grå. Ingebjørg Loe Bjørnstad har samarbeidd med dansaren Marit Loe Bjørnstad om utvikling og framføring av forestillinga ”ROT” i 2011, og om urframføring av verket ”Shakuntala – Poetry of Stone” av Stine Sørlie i lag med slagverkar Ivar Loe Bjørnstad i 2012. Ho  underviser i vokal på UIB – Griegakademiet, og har låtskrivekurs for barn og ungdom i regi av Kulturskulen på Indre Nordmøre. Dette semesteret underviser Ingebjørg på  Låtiskriverkurs for sangere Nivå 1 og Masterclass Ung

Christine Asheim er utdannet sanger med en bachelor i musikk med hovedfokus på utøving og musikkformidling. Christine har undervist i sang både i inn og utland og har også drevet aktivt utøvende. Har lang erfaring som sanger, og har hatt flere oppdrag både i Norge og utlandet. Christine har bred sjangerkunnskap innen rytmisk sang og er spesielt interessert i uttrykk og musikkformidling og også jobbet en del med improvisasjon. Hun skriver også sine egne låter og spiller piano.
Christine er opptatt av at stemmen er et veldig personlig instrument:  ”Jeg opplever at den blir påvirkes av hvordan vi føler oss. Sangelever jeg har hatt, har blant annet jobbet med å tørre å lage lyd- ”fin lyd” og ”stygg lyd”, sangteknikk og klang. De har også jobbet mye med å finne sitt personlige preg i sang, formidling og uttrykk. Det viktigste for meg er personlig utvikling og at vi har det gøy!” - Christine Dette semesteret underviser Christine i Sang 1 og Sang 2 for voksne

Ingrid Trætteberg er utdannet i musikk og dramapedagogikk ved høyskolen i Bergen og Oslo. Hun er med i den musikalske humorgruppen “Søstrene Trætteberg” som blant annet har hatt forestillinger på Logen og i Tønsberg. Hun har vært med som korist i “Fargespill”-et multikulturellt barne og ungdomsprosjekt og forestilling i Bergen, og er nå en av sanginstruktørene der.  Hun har ledet babysang, barne og ungdomskor og undervist private sangelever. Ingrid er en positiv, dyktig  og inspirerende sanginstruktør som har mye å lære bort! Denne høsten underviser Ingrid i Sang 1 og Sang 2 for de under 18 år.

Tatiana Palanca er kjent som Miss Tati  – en sanger som blander soul med hip hop, funk og strør litt jazz på toppen. Hun startet som kordame for forskjellige band i det bergenske musikkmiljøet, og er nå godt i gang med sitt eget soloprosjekt. Tati har vært et kjærkomment nytt og uendelig friskt pust på den vokale soul/hiphop scenen mellom de nedbørstunge 7 fjell de siste par årene. Hun er rimelig heftig involvert i Landmarksfenomenet Fagernes Yatcht Klubb og ikke minst i The Go-Homes, Bergens nyeste, og desidert mest troverdige 60´s soulband. Dette semesteret gjester Miss Tati sangsenteret som artist på Sangsommerskolen 2013. Hun er en energisk og dyktig artist og vi anbefaler å få med seg workshopen som vil by på både utfordringer, overraskelser, men mest av alt: funky groove!

Tone Berit Lonar er utdannet lydtekniker fra Idèfagskolen. Hun startet sitt eget lyd og bilde firma et år etterpå, Meister Media og musikk.Etter å ha jobbet en del med lyd til bilde havnet hun mer og mer over i live lyd verden. Siden 2005 har hun vært freelance lydtekniker. Hun har vært tilknyttet firma som PA Produksjoner, Konsertservice, Vaksdal lyd, Livepro m.flere og har lang og solid erfaring fra liveproduksjoner.
Hun har kjørt lyd på blant annet Notodden bluesfestival, Kart Festivalen, Tysnesfest, Skånevik bluesfestival, Jugendfest. Samt turnert med rikskonsertene og Vinterlyd, som er kreftforeningen og p4s landsdekkende vinterturne med noen av norges største artister.
Tone har også jobbet med UKM, div revyer, konferanser, events, musikaler og lignende. Når Tone ikke styrer lyd både spiller og underviser hun i slagverk og er tilknyttet prosjektet Lipstick Music som prosjektkoordinator og trommelærer. Dette semesteret styrer Tone lyden på våre konsertarrangement.

Marianne Nødtvedt Knudsen er utdannet dramapedagog ved høyskolen i Bergen med mastergrad i drama og praktisk pedagogikk. Til daglig arbeider hun som kulturskolelærer i drama og teater, regissør og utøvende aktør, og holder kurs i alt fra teatersport til kommunikasjon. Hun har blant annet vært med å starte Teater Bak Murene og improvisasjonsgruppen Crimepro. Hun liker å synge mens hun løper, sy på sin gamle singermaskin og lage god mat. Denne høsten underviser Marianne i kroppsspråk og tilstedeværelse på scenen på Audition & Scene.

Tomas Fordelsen har vært aktiv i Bergens musikkmiljø siden 1994, både som utøver, musikkjournalist og bookingagent. Han er gründer og daglig leder av Sound Town Promo & Distribution, og har på ulike vis jobbet med noen av Skandinavias mest kjente artister. De siste par årene har han også gjort suksess som låtskriver for film og TV internasjonalt. Han har en bakgrunn fra studier innen markedsføring, entreprenørskap, media og kommunikasjon ved Universitetet i Agder. Der har han spesialisert seg på tekst og branding, og jobber med bøker om imagebygging og selvpromotering for artister. Dette semesteret gjester Tomas sangsenteret med en foredragsworkshop om selvpromotering for artister.

Mariangela Demurtas er en italiensk sanger  og vokalcoach som startet sin musikalske karriere i 2000 som sanger i ulike bandkonstellasjoner innen sjangrene blues og metal.  Mariangela har siden 2007 vært fast vokalist i et av Norges største gotiske metalband Tristasnia.
Hun har også opparbeidet seg en bred undervisningserfaring fra ulike oppdrag for lokale kulturorganisasjoner i Stavanger og i 2009 presenterte hun sin egen workshop for sangere kalt ”Music as a language” hvor hun samarbeidet med Hanne Sørvåg.
Mariangela har ellers samarbeidet med Danny Cavanagh (Anathema) og internasjonalt anerkjente produsenter som Waldemar Sorychta og Sasha Gerstner (Helloween). Hun har også vært gjestevokalist på en rekke låter, blant annet: "New Messiah" med det norske industrial hard rock/metal bandet Artifact, "Divide at Impera" fra albumet Caligvla of Ex Deo (Kataklism) og "Sellout" fra albumet  Brumblebassen av Trollfest. Mariangela driver også utøvende med rock- og bluesprosjekter i sitt hjemland Sardinia. Dette semesteret kan du møte Marangela som gjesteinstruktør og artist på kurset Growl it!
Silje Louise Spurkeland er utdannet musiker og sanger ved rytmisk linje på Musikkonservatoriet i Agder. I tillegg til å være utøvende sanger har hun vært ansatt ved ulike instutisjoner i inn- og utland som sang- og musikkpedagog. Fra 2007 til 2009 var hun ansatt ved Bagamoyo College of Arts i Tanzania og siden 2011 har hun jobbet på band-, musikkproduksjon- og vokallinjen på Manger Folkehøgskule.  Gjennom sitt virke som freelance sanger har hun vært vokalist i mange spennende band og prosjekter.
Høsten 2011 stiftet hun bekjentskap med produsent Daniel Hauge i Lydetaten og de bestemte seg for å lage en plate sammen. Resultatet ble albumet SHINE som ble sluppet i september 2012. Musikken er egenprodusert og bærer preg av den brede musikalske erfaringen Silje Louise har. Låtene beveger seg i et groovy pop-landskap med referanser til både 60-tallets soul og jazz og sounden på platen er til tider tydelig inspirert av den spesielle Motown-lyden. Flere av låtene er skrevet under hennes opphold i Afrika, noe som kan høres igjennom både koringer og rytme. Silje Louise er samfunnsengasjert og flere av tekstene setter fokus på politiske og samfunnsmessige utfordringer. Tilsammen utgjør debutalbummet hennes en spennede miks av internasjonal standard. Dette semesteret kurser Siljer elever i Soul-sjangeren.

IMG_2472shEva Pfitzenmaier er utdannet fra jazzlinja på konservatoriet i Amsterdam med vokal som hovedfag. Hun flyttet til Bergen i 2008, og jobber nå mest som utøvende musiker og vokalist med solo-prosjektet By The Waterhole, barneprosjektet Tanzmacher, og er en del av bandet Krachmacher, bl.a. I alle prosjektene er det hovedfokus på sjangerblanding, alternativ rock- og popmusikk og improvisasjon.
Eva skriver musikk til sine egne prosjekter, til scenekunst og kort- og kunstfilmer. Hun har solid erfaring som sangpedagog, og underviser også i vokal på Høgskolen Stord/Haugesund.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi setter pris på kommentarer og tilbakemldr, og vi prøver å svare alle!