torsdag 27. september 2012

Bli med på improvisasjonskurs!


Det blir Workshop i vokalimprovisasjon 7. oktober!
Det er få ting som er så gøy å jobbe med som improvisasjon! Vi gleder oss skikkelig til denne workshopen og håper du har lyst til å bli med og utfordre deg selv kreativt!
Som sanger er gehøret vårt fremste redskap. Vår egen produksjon av lyd preges av hvordan vi lytter. Det vil bli jobbet med både låtbasert, skjemabasert og annen gehørbasert improvisasjon.Vi er også innom intuitiv improvisasjon  hvor du får en innføring i hvordan du kan manøvrere innenfor det fritonale landskapet. Kurset passer best for aldersgruppen 15 år og oppover Tid & Sted blir kl. 14 -18 i våre kurslokaler i Strandgaten 201, Kursavgift: 1350,-

Improvisasjon høres så mystisk ut ofte - hva er det egentlig? Instruktør Marion Rodgers Løseth har skrevet en artikkel på fagforumet her på bloggen som er vel verdt å få med seg for den som lurer på hva improvisasjon kan være. Her er en liten smakebit: 

Hva er improvisasjon og hva kan improvisasjonskunsten brukes til? Selve ordet improvisasjon kommer fra det latinske ordet improvisius som oversatt betyr uforutsett. Som musikkterminologisk uttrykk kan  improvisasjon, enkelt forklart, være  musikk som skapes i øyeblikket og fremføres i det øyeblikket den skapes. Begrepet improvisasjon er imidlertid langt mer komplekst og har betydning også utover å kun være et fagterminologisk begrep innen musikkfaget eller andre kunstfag. Begrepet  anvendes også i vår dagligtale, da gjerne i forbindelse med mestring eller forsøk på mestring av uforutsette situasjoner ved hjelp av kreative eller intuitive evner.  Faktisk  improviserer vi også svært ofte i vårt daglige liv uten å tenke over det. « Det finnes for eksempel en stor grad av improvisasjon i det å snakke sammen. De fleste av oss planlegger ikke samtaler ord for ord. Vi leverer ut en melding/impuls, får en respons på denne, og responderer så tilbake.» (Johansen:Dillan 2004:165)  Dialogen mellom to mennesker eller i en større gruppe er svært lik den dialogen som utføres musikalsk i en improvisasjon som involverer to eller flere instrumenter eller stemmer; vi må bidra, men også lytte. På denne måten mener jeg evnen til å kunne være i en slags improvisasjonsmodus er både uvurderlig og svært viktig, både i forbindelse med utøving og skaping av musikk, men også i utøving og skaping på de mange områdene i vårt eget liv.
Du finner hele artikkelen her.

Ingrid Loe Bjørnstad som underviser sammen med Marion på denne workshopen holder for øyeblikket på med et veldig spennende improvisasjonsprosjekt som heter "Små grå" Små Grå er i skrivende stund ute på turné med forestillingen “Who Is?”. I forestillingen spillers det på kjøkkenutstyr, frukt og møbler i tillegg til at det selvsagt synges.  "Vi prøver å finne ut om verden egentlig ser annerledes ut opp-ned, og om det i hele tatt går an å si at noe er normalt og noe annet ikke?" 


Sjekk ut prosjektet  "Små Grå" på facebook.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi setter pris på kommentarer og tilbakemldr, og vi prøver å svare alle!