onsdag 8. februar 2012

Velkommen!

Velkommen til Bergen Rytmiske Sangsenters blogg!

Her kan du få et innblikk i aktiviteten på de ulike kursene og se bilder fra konserter.
Du vil også bli kjent med instruktørene som underviser på senteret.
I vårt Fag Forum kan du lese interessante fagartikler, samt holde deg oppdatert på alt det spennende som skjer på Sangsenteret fremover!
Besøk gjerne nettsiden vår www.sangsenter.no for mer info om kursinnhold, kurskalender, prisinformasjon og annet praktisk du måtte lure på.


2011 har vært et veldig spennende år for BRS! 
Vi har vokst oss større, og har blitt kjent med mange dyktige og inspirerende elever.
Vi har bl.a satt opp kurset Growling, Låtskriving, Workshop i Sangteknikk og Improvisasjon, i tillegg til de faste kursene våre Sang 1 og Sang 2.
Vi opplever at sangere i Bergen trenger et Sangsenter der de kan lære og å utvikle seg, samtidig som de også er med på å skape og delta i et voksende og engasjerende sangermiljø.


I vinterferien 2011 gikk kurset New Directions! av stabelen med stor suksess!
På dette kurset møttes sangere med ulik bakgrunn gjennom musikk og sang, og de lærte seg nye måter å uttrykke seg på gjennom sjangre som rap, soul, pop og rock. Det ble en fantastisk og lærerik uke for både elever og instruktører, og vi ble mektig imponert over den flotte og energiske avslutningskonserten elevene leverte. Noe av det mest spennende med New Directions! var workshops med artistene Myrna Braza og Alexander "Akeron" Låstad, som kom i tillegg til øvrig undervisning som jeg selv og Silje Louise Spurkeland sto for. Artistene lærte bort og formidlet sine egne sanger og sangglede, og var til stor inspirasjon for elevene. Myrna Braza coachet i koring og sceneopptreden og delte sine beste tips og råd. Akeron, som vi mener er en av Bergens beste rappere, gjorde også en knallbra jobb med sangerne.
Elevene fikk en unik mulighet til å til å bli med artistene inn i deres verden og se hvordan de jobber, både på, av og "bak" scenen. Med New Directions! fikk vi til å favne bredt sjangermessig, men også sosialt og aldersmessig. Elevene uttrykte et høyt engasjement og sangglede, samholdet i gruppen var utrolig godt, og elevene støttet og løftet hverandre frem gjennom kursuken.




Sangsommerskolene er intensive ukeskurs i rytmisk sang. Disse kjører vi hver sommer i ulike bydeler i samarbeid med Bergen Kommune. I sommer hadde vi 3 fantastiske gøye uker hvor vi jobbet med grunnleggende sangteknikk, og drillet elevene i sceneteknikk. Vi avsluttet det hele med en stor konsert i byens Musikkpaviljong hvor elevene sang så det hørtes i hele Bergen sentrum!


Sangsommerskole-elevene sa sin klare mening i etterkant:

"..lært mye om sang som jeg kan bruke videre, spesielt bra med lytte og improvisasjonstrening"

"Eg har gått og kjent at eg er lei synging, men sangsommerskulen har gitt meg masse ny sang-glede! Dette har vore ei kjekk veke, og eg vil at andre skal få oppleve det samme"

"...har lært meg hva jeg skal øve på, og hvordan det kjennes ut når jeg synger riktig"

"eg har lært mykje om stemma mi som eg ikkje trudde eg kunne gjere. Vi har hatt det kjempe kjekt saman og samarbeida. Og eg har fått brukt stemma mi"


Hvert semester tilbyr BRS nye og spennende kurs innen sjangrene pop, rock, soul, jazz, metal, blues m.m. Nytt av året er Mikrofonteknikk-kurset.
I tillegg er vi stolte av å kunne presentere kurset Studioinnspilling, i samarbeid med Myrna Braza og produsent og tekniker Thomas "tomtom" Haugland i tomtomstudio.



I mars er vi så heldige å få besøk av up and coming jazzartist Synne Sanden, som er gjesteinstruktør på kurset Jazzimprovisasjon! Følg med for presentasjon av Synne, og hva du kan vente deg av grensesprengende musikalske krumspring på dette kurset!


BRS' visjon og filosofi er at alle som har en stemme kan lære å synge. Å synge er å uttrykke, å skape musikk. Å jobbe sangteknikk for selve teknikken sin del er ikke så interessant, det interessante er hva teknikken muliggjør av uttrykk. Sang er hardt arbeid hvor sangteknikk legger det solide grunnlaget for å forme og å skape uttrykk. Dette er krevende, men gir også inspirasjon til sangglede, selvtillit ved å mestre, og over å kunne uttrykke det man ønsker.



Når vi nå går inn i 2012, er det med både glede og forventning.
Vi ser frem til å møte både nye og gamle elever og la oss overraske og begeistre over alt talentet som finnes i og rundt Bergen. Vi er forventningsfulle til nye prosjekter og kurs som rommer nye muligheter og opplevelser. Mest av alt gleder vi oss til å synge, lære bort det vi kan om sang og gi elevene våre kunnskap og inspirasjon til å utvikle stemmen som et instrument. Øving gjør mester, og husk at det å synge, det kan faktisk alle lære!

Med ønske om et godt musikalsk år til alle våre sangere!


Hilsen Marion
-grunnlegger av BRS og daglig leder

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi setter pris på kommentarer og tilbakemldr, og vi prøver å svare alle!